HET BEDRIJF

Motorenrevisiebedrijf Postma blijft tijdloos

In 1985 was zomaar een nieuwe motor aanschaffen nog geen gemeengoed. Slechte voorraad en hierdoor zeer lange wachttijden, maakte dat Hendrik Postma in de motorenrevisie terecht kwam. Met zijn ervaring, liefde voor en visie op motorentechniek maakte hij begin 1985 een start met zijn eigen bedrijf hierin.

Zonder personeel startte Hendrik in Nijemirdum in een kleine garage om cilinderkoppen te vlakken. De mond-op-mond reclame deed zijn werk en al snel breidde het werk zich uit naar het reviseren van alle typen motoren voor zowel op de weg als voor de autocross. Na 5 jaar kwam er een einde aan de kleinschaligheid van het motorenrevisie bedrijf. Er werd een loods gebouwd in Nijemirdum en ook het personeelsbestand was gegroeid naar 4. Hierdoor werden ook andere markten aangeboord want zowel de landbouw- en scheepsmotoren kregen een prominente plaats tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Maar wat wil je ook met veel landbouwgrond om je heen en de vele bootjes die het waterrijke Friesland heeft? Met andere woorden alle motoren die de werkplaats bezochten gingen weer soepel draaiend naar hun eigenaar terug.

In 1995 vond er een grote verandering plaats door het onderkomen van Nijemirdum naar Balk te verplaatsen. Het nieuwe industrieterrein, Eigen Haard, vond in Motorenrevisie bedrijf Postma één van de eerste bedrijven. Sinds deze tijd mag Postma ook spreken van een specialisatie in het reviseren van VW/Audi, Renault, Opel en Peugeot motoren. Maar benzine, diesel of gas het maakt nog steeds geen verschil voor Postma die alle motor typen van krukas tot kleppendeksel kan herstellen.

De groei in werk en personeel bleef zich door de loop van de jaren voortzetten en staan er anno 2015 al 3 bedrijfshallen te pronken waarin de werkplaats, magazijn en autosport afdeling gevestigd zijn. De 5 man personeel vinden dagelijks de weg naar Balk en zien de grote variëteit qua motoren binnen het bedrijf dagelijks aan zich voorbij trekken. Naast het reviseren van motoren is er ook een modern machinepark aanwezig waarmee alle bewerkingen die nodig zijn om een motor in optimale conditie te krijgen aanwezig.

Sinds 2017 heeft Postma meerdere online platforms waar diverse nieuwe, revisie & gebruikte motoren en automotoren onderdelen worden aangeboden:

automotorenonderdelen.nl
automotorenrevisie.nl

Kernactiviteiten van Postma motorenrevisie zijn:

• Webshop online verkoop automotoren onderdelen
• Boren en honen van cilinderwanden
• Vlakken en afpersen
• Kleppen slijpen
• Zittingen frezen
• Krukas slijpen en balanceren
• Verstuivers testen
• CNC Freeswerk

Naast bovenstaande werkzaamheden is Motorenrevisie bedrijf Postma ook het juiste adres voor ruilmotoren, revisiemotoren, ruilverstuivers, gebruikte verstuivers, ruil- & revisie commonrail brandstofpompen. Regelmatig worden dan ook grote partijen motoren opgekocht waardoor de voorraad revisie- en deelrevisiemotoren via hun database gemakkelijk te controleren is.

De laatste jaren heeft de dieseltechniek een enorme sprong gemaakt en Postma is hier niet in achter gebleven. De moderne technologieën die in deze motoren schuil gaan heeft het bedrijf zich eigen gemaakt. Het volgen van externe opleidingen hiervoor zorgt ervoor dat de geheimen die deze motoren met zich meebrachten tot het verleden behoren.

Tevens kunt u bij Motorenrevisiebedrijf Postma terecht voor de in- en verkoop van motoronderdelen zoals:
• Zuigers
• Lagers
• Pakkingen
• Cilinderkoppen
• Kleppen

Motorenrevisiebedrijf Postma
Eigen Haard 2
8561 EX Balk
Tel: +31-(0)514-602002
E-mail: info@automotorenrevisie.nl